Select Page

Een groot gezin heeft vaak een fiets, of twee… persoonlijk vind ik het iets gezelligs hebben, een fiets in de voortuin. Helemaal handig als de tuin ook zo is ingericht dat fietsen niet neergekwakt hoeven te worden.

In deze tuin helpen een drietal fietsblokken dat de fietsen er netjes bijstaan en makkelijk toegankelijk zijn. Handig als je je handen vol hebt met een boodschap, schooltas of telefoon aan je oor. Een verharde oploop van de stoep naar de deur is zelfs vriendelijk voor naaldhakken, waar het fijne rijngrind zorgt voor een huiselijke, Nederlands geknisper als je je fiets parkeert.

De karaktervolle muurtjes aan de voorzijde van de tuin horen bij het huis, en geven de mogelijkheid om een evenzo karaktervolle border te maken. Cortenstaal met een fraaie omslag aan de bovenkant is aan de binnenzijde van de tuin geplaatst voor een fraaie en praktische verhoging.

Ondanks dat het aantal soorten planten zich tot een handvol is beperkt, is er jaarrond iets fraais en verrassend te ontdekken. Structuur in de winter, frisgroen in het voorjaar met kleur die tot ver in de herfst met de seizoenen mee kleurt en een textuur die boeiend blijft.

De ranke sierappel pronkt tot hoog in de tuin (geeft nog eens een extra steun voor een 4e en 5e fiets) en zorgt voor spektakel in kleur wanneer je uit het keukenraam op de 1e verdieping kijkt. Een kleine tuin met een letterlijk en figuurlijke hoge sierwaarde!

FacebookmailFacebookmail