Select Page

Tja, en dan ben ik er weer helemaal klaar voor, lente! De laatste restanten van een vuurpijl viste ik eerder deze week nog uit de heg, en toch is het jaar zelf al weer in haar volgende seizoen aanbeland.

dijkst finiDe eerste aan te pakken tuinen voor ’16 staan dan ook voor een bezoek in de agenda gepland, of worden op dit moment al beet gepakt, of zijn zelfs al afgerond. Zoals de tuin op de foto, met de wens voor wat minder inkijk is er gekozen om een 2-tal lagere leibeuken te planten die met de stoep op een groene manier worden verbonden door Buxus. Samen met de helpende bewoner was het genieten van de eerste “echte” zonnestralen. We vroegen ons wel af of er met het planten van Buxus wolken ook sprake kon zijn van “lucht-Buxus”, misschien had je er bij moeten zijn, wij “schoten” in de lag…

Komende week bekommer ik mijzelf in het snoeien van de laatste (najaarsbloeiende) heesters, nu de vogels in de winter genoeg hebben kunnen genieten van hun landings- en schuilplaats komt de tijd dat de heesters hun top vorm mogen krijgen. Een enkele vaste plant wordt gescheurd en terug gepoot, het oude hart van de kluit heeft zijn dienst gedaan en mag zijn leven voortzetten als compost. En de eerste zaden kunnen de grond in! Ik ben ZO benieuwd of mijn nieuwe peper en tomaten vondsten ook hun vruchten gaan werpen!

Een kleine tuin, schets of de piepkleine zaadjes van bietjes, het geeft mij een groots gevoel, heerlijk!

FacebookmailFacebookmail